04 април, 2016

March Wrap up & April TBR


Здравейте,
Март отлетя толкова бързо и неусетно и е време за равносметката по прочетените от мен книги. Този месец не беше кой знае колко добър от страна на четене, тъй като прочетох само 4 книги. Отдавам това главно на училището и допълните уроци. Надявам се април да бъде по-благосклонен към мен, но като гледам накъде вървят нещата може би отново няма да имам толкова време за четене. Въпреки че броят на книгите, които прочетох не е удовлетворяващ, изборът ми за книги се оказа добър и ги заобичах.


Първата книга, която прочетох беше "Кралица на сенките". Нея я прочетох на английски, нямайки търпение да чакам българския превод. Макар и да ми отне малко повече време, отколкото би ми отнело, ако я четях на български, книгата определено си заслужаваше всяка отделена минута. Четвъртият роман от поредицата "Стъкленият трон" на Сара Дж. Маас се превърна в мой любим и вече нямам търпение да излезе петата книга, за която ще имам да си почакам доста. Оценката ми на книгата няма как да е различна от 5/5. Ревю на книгата може да намерите тук.

Втората книга, която прочетох беше "Алена Кралица" от Виктория Айвярд. Бях чувала както много добри отзиви, така и някои не толкова добри. Въпреки това реших да се възползвам от намалението на книжарница "Сиела"по случай 3 март, и си купих първата и втората част на цената на едната. Да си призная, не останах кой знае колко очарована от книгата. Не беше лоша, но не беше и нищо особено според мен. Все още не съм прочела втората книга, но се надявам очакванията ми да се опровергаят и да я харесам. Оценката ми на книгата е 3.5/5.
Определено март беше месецът на Касандра Клеър и нямаше как да не прочета някоя нейна книга и тъй като не бях чела трилогията и "Адски устройства", реших това да се промени. През изминалия месец прочетох първите две книги, а именно "Ангел с часовников механизъм" и "Принц с часовников механизъм". Книгите ми харесаха страшно много и след като прочета и третата книга обмислям да направя ревю за трилогията. На първата книга давам 4.5/5, а на втората 5/5.

За април не искам да си поставям твърде високи цели, защото се очертава да бъде още по-натоварен месец. Възнамерявам да прочета "Принцеса с часовников механизъм" и така да завърша трилогията "Адски устройства". Плановете ми включват още трилогията "Гриша", на която съм хвърлила око от доста време и мисля, че сега е подходящият момент да я прочета. Последната книга, която отлагам от толкова много време, е "Всеки ден" от Дейвид Левитан.
Това са моите книжни планове за април.

Надявам се и за вас този месец да бъде изпълнен с положителни емоции и много време за четене на книжки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар